Familierestaurant Catharinahoeve

Boerderij Eethuis Catharinahoeve is sinds 1965 een restaurant en heeft bijna al die tijd hetzelfde interieur gehouden. Binnen heerst een knusse sfeer, met een knisperende openhaard en herinneringen uit grootmoederstijd.

 

Als echt familiebedrijf weten we als geen ander hoe we het families naar de zin moeten maken. Een gevarieerde menukaart voor jong en oud en diverse leuke speelplekken voor de kids!

 

Bekijk menukaart

Catharina Terrace

Omgeving

Boerderij Eethuis Catharinahoeve is gelegen aan de rand van het Texelse Dennenbos op ongeveer 3 km van Den Burg. Een centrale en goed bereikbare locatie aan het fietspadennetwerk en vlakbij de weg naar de boot. Daardoor is ons restaurant de perfecte uitvalsbasis voor een kopje koffie met zelfgemaakte appeltaart tijdens een fietstocht, maar ook voor nog snel een hapje voordat de terugreis begint.

 

Bekijk contactgegevens

Terug in de tijd

Benieuwd hoe boerderij Catharinahoeve is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken restaurant op Texel?

 • 1910

  De boerderij uit 1684 komt in bezit van Jaap Hoogenbosch (de overgrootvader van de huidige familie). Jaap was veehouder.

 • 1952

  Jaap doet zijn boerenbedrijf over aan zoon Ben. De prijs voor veevoer wordt echter zo hoog, dat Ben besluit het roer om te gooien. Hij verkoopt de koeien en het land en verbouwt de boerderij tot restaurant.

 • 1965

  Het restaurant gaat open. Een eenvoudig eethuis met gerechten als een halve kip, patat, braadworst, kroketten en drie soorten pannenkoeken.

 • 1981

  Zoon Maarten neemt het restaurant over van Ben.

 • 2007

  Zoon Joost neemt het restaurant over van Maarten.

Leuk weetje

Opa Ben heeft tot zijn 72ste in de keuken gestaan, terwijl oma de gordijnen en kleedjes maakte en appeltaart bakte. De appeltaart wordt overigens nog steeds bereid volgens oma’s recept!

Bekijk onze video