catharinahoeve-texel_restaurant-interieur.jpg

Familiebedrijf Catharinahoeve
Boerderij Eethuis Catharinahoeve is een familiebedrijf en weet daardoor als geen ander het families naar de zin te maken. Aan jong en oud is gedacht. De menukaart biedt keus uit klassieke gerechten, Texelse specialiteiten en pannenkoeken. Voor de kids zijn er speciale gerechten en is er meer dan genoeg speelplek.

Onze rietgedekte boerderij is gelegen aan het bos De Dennen, aan het fietspadennetwerk en vlakbij de weg naar de boot. Daardoor is Boerderij Eethuis Catharinahoeve een perfecte uitvalsbasis voor een kopje koffie met zelfgemaakte appeltaart tijdens een fietstocht, maar ook voor nog snel een hapje voordat de terugreis begint. Onze boerderij is sinds 1965 een restaurant en heeft bijna al die tijd hetzelfde interieur gehouden. Binnen heerst een knusse sfeer, met een knisperende openhaard en herinneringen uit grootmoederstijd. 

De menukaart
Kent u de Texelpannenkoek al? De pannenkoek in de vorm van het eiland, belegd met kaas en ham van Texel. Onze zelfgemaakte pannenkoeken zijn inmiddels 'wereldberoemd op Texel'. Naast pannenkoeken maken we ook graag vis- en vleesgerechten voor u klaar. Van een schnitzel tot een Texelse biefstuk. Ook aan vegetariërs is gedacht. Heeft u een allergie? Dan houden we daar graag rekening mee. 

Van boerderij tot restaurant
Meer dan honderd jaar geleden kwam de uit 1684 stammende boerderij in het bezit van Jaap Hoogenbosch, de overgrootvader van de huidige familie die de Catharinahoeve runt. Jaap was veehouder en deed in 1952 zijn boerenbedrijf over aan zoon Ben. Op een gegeven moment werd de prijs voor veevoer zo hoog, dat Ben besloot van Catharinahoeve een restaurant te maken. Hij verkocht de koeien en het land en verbouwde de boerderij tot Boerderij Eethuis Catharinahoeve. In 1965 ging zijn restaurant open; toen nog een eenvoudig eethuis met gerechten als een halve kip, patat, braadworst, kroketten en drie soorten pannenkoeken. 

Familie Hoogenbosch
Catharinahoeve stond bekend als een gemoedelijk restaurant waar de hele familie Hoogenbosch meewerkte. Het was zoon Maarten, in 1974 fulltime in dienst gekomen, die in 1981 Catharinahoeve overnam. Nu is het zijn zoon Joost die de eigenaar is. Opa Ben heeft tot zijn 72ste in de keuken gestaan, terwijl oma de gordijen en kleedjes maakte en de appeltaarten bakte. Vanwege de populariteit van haar appeltaarten worden deze nog steeds volgens oma’s recept bereid. Daarmee is Catharinahoeve een echt familiebedrijf, dat, als het aan de familie Hoogenbosch ligt, nog lang zo zal voortbestaan.